Herr

Ineffektivt Älvsjö tappade poäng igen
2018-05-03 11:24
Efter en bra första halvlek, många skapade målchanser och ledning 1–0 såg Älvsjö ut att slå Tumba. Men bortalaget vände hastigt i andra halvlek innan Älvsjö kvitterade på straff i en match som slutade oavgjort 2–2 (1–0).

Älvsjö började matchen betydligt bättre än senast mot IFK Stockholm. Vi kontrollerade spelet med stort bollinnehav och Tumba vågade inte sätta någon hög press. Videobilderna visar att det borde stått 1–0 till Älvsjö efter 12 minuter: Ludde slog en hörna tillbaka till Kassim som lyfte in bollen i straffområdet. Lundberg stod visserligen i offsideposition, men bollen gick inte mot honom utan mot Bani som var ungefär två meter ”onside”. Bani spelade i sin tur bollen till Lundberg som gjorde mål, men dessvärre vinkade linjedomaren felaktigt offside på Bani.
Ledningsmålet kom i stället i 24:e minuten efter att Ludde drev upp bollen från egen planhalva och frispelade Jonsson som efter en vältajmad löpning rullade in bollen bakom målvakten. Vi fortsatte att vara det bättre laget även om Tumba skapade någon halvchans. I den 33:e minuten stressade vi Tumbas backlinje och efter ett felpass nickade Ludde fram till Jonsson som prickade ribbkrysset. I 36:e minuten var det återigen ytterst nära 2–0 när Kassim först lurade två Tumbaspelare och sedan slog ett fint inlägg som damp ner framför fötterna på Jonsson som sköt strax utanför. Tumba skapade en målchans i samma veva men Elias räddade relativt enkelt ett skott från deras duktige center. I 41:a minuten väggspelade Ludde med Lundberg och lyfte sedan bollen över Tumbas backlinje till Jonsson som återigen löpte fint och kom ensam med målvakten i vänstra sidan av straffområdet men misslyckades med avslutningen. Med bara sekunder kvar av första halvlek lyfte Oliver långt på Lundberg som nickskarvade till Eric som blev helt ren med målvakten men linjemannen vinkade (Eric ser ut att vara i linje på videon). Två eller tre måls ledning i halvtid hade speglat matchbilden bättre.

I andra halvlek lyckades vi inte trycka ner Tumba lika bra som i första. I 62:a minuten kvitterade Tumba efter att vi dröjt oss kvar med många spelare på offensiv planhalva efter en frispark nere vid hörnflaggan. Deras nummer 9 gjorde en fin löpning in bakom vårt försvar och lobbade bollen över en utrusande Elias. Och bara fem minuter senare uppstod en liknande situation då vi hade frispark till höger på offensiv planhalva. Vi flyttade fram mittbackarna men slog en kort frispark och tappade sedan bollen. Tumba kontrade, men vi vann tillbaka bollen men tappade den sedan återigen och den här gången precis utanför eget straffområde. Tumbas nummer 9 hittade en fri position på bortre och nickade in 2–1 på ett långt inlägg. En jättekalldusch givetvis i en match som borde ha varit avgjord sedan länge. I 70:e minuten hittade Salim till Erik som vände in i straffområdet och blev fälld. Ludde chippade enkelt in straffen. I 77:e minuten tog sig Brkic runt på högerkanten och skar in längs med kortlinjen och en Tumbaspelare som hamnat på efterkälken knuffade omkull honom. Straffen såg lika solklar ut live som den gör i efterhand på video. Men domaren vinkade avvärjande.
Under de sista fem minuterna hade vi ett par lägen att avgöra, men det ville sig inte riktigt.
Sammanfattningsvis ett väldigt surt poängtapp efter en fin första halvlek där vi borde ha punkterat matchen. Det är dock positivt att vi återigen visar moral och kommer tillbaka efter att ha hamnat i underläge.