Herr

Onödigt spännande mot Assyriska
2018-05-28 10:59
Trots mängder av målchanser och ledning med 2–0 i halvtid blev det en spännande avslutning när Älvsjö slog Assyriska United på bortaplan med 2–1 (2–0).

Ludde var ytterst nära att göra 1–0 redan i den andra minuten efter att Eric frispelat honom men Assyriskas målvakt räddade till hörna. Överlag såg det bra ut framför allt försvarsmässigt under matchinledningen. Vi var aggressiva och vann närkamper. I 20:e minuten löpte Gabbe i djupled och blev fri med målvakten efter att Eric och Ludde kombinerat fint. Dessvärre fick inte Gabbe till avslutet som gick på målvakten.

I 32:e minuten gjorde vi 1–0 efter att Gabbe vunnit boll högt och Eric slagit ett inlägg på bortre som Jonsson säkert nickade in. Åtta minuter senare var Jonsson nära att göra mål igen men hans nicktouch på Kassims frispark gick strax över ribban. 2–0 kom istället i den 44:e minuten efter att Ludde tappade bollen, vann tillbaka den, hittade Jonsson som spelade till Eric på bortre som sköt bollen förbi Assyriskas målvakt och en glidtacklande försvarare.
Elias var ute och nickade bort en långboll en bit utanför sitt eget straffområde men hade annars inte så mycket att göra i den första havleken. Assyriska kom igenom vid ett tillfälle efter att vi tappat boll centralt, men deras snabba anfallare sköt i burgaveln från ganska dålig vinkel.

Dessvärre var vi inte lika alerta i den andra halvleken och Assyriska kunde förlägga mer spel i och omkring vårt straffområde. Men det var fortfarande vi som skapade klart flest målchanser: bland annat var Jonsson var nära i 52:e minuten och Ludde sköt rakt på målvakten i bra läge i den 57:e. I den 64:e minuten fick Assyriska straff efter en olycklig hands när vi skulle rensa bort bollen, men Elias gjorde en finfin räddning på straffen. Strax därefter hade Robin ett läge till höger men missade och i den 70:e minuten väggspelade Gabbe och Brkic sig sånär fria i Assyriskas straffområde. Gabbe var sedan ytterst nära ett drömmål i den 73:e minuten när han lyfte bollen över försvaret och löpte igenom och sedan lobbade bollen över målvakten – men precis utanför stolpen. I stället reducerade Assyriska i den 75:e minuten efter att vi missat i backlinjen och Assyriska slagit in bollen från höger till en fri spelare bara metern från mållinjen.
I den 83:e minuten sköt Marouf ribba-ut från nära håll och Ludde sköt över ribban i ett fint läge i samma matchminut. Assyriska forcerade i slutet och skapade oro men vi lyckades hålla undan.
Vi får ta med oss den första halvleken, men det var en match som vi borde vunnit med ett antal mål sett till målchanserna.

Laget: (4-2-3-1)
Elias – Robin, Bani, Oliver, Salim – Mike (Mikael 76), Kassim – Eric, Gabbe (Marouf 77), Ludde (Adam 81) – Jonsson (Brkic 68)