Herr

Tredje raka segern
2018-05-28 11:01
En fin första halvtimme med två bra mål räckte för att slå toppkonkurrenten Vendelsö med 2–0 (2–0). Resten av matchen höll sämre kvalitet i högsommarvärmen på Älvsjö IP men tack vare segern knappade vi in på toppen och har nu ordentlig tätkänning.

Vi tog initiativet i matchen i inledningen och stod betydligt högre än Vendelsö som slog ganska mycket långbollar. I den 12:e minuten var Eric och Jonsson nära att spela sig igenom Vendelsös försvar. Strax därefter fick Vendelsö ett jätteläge efter att vi tappat boll central på mitten men Elias gjorde en bra räddning. I den 17:e minuten slog Bani en lång boll över deras vänsterback mot en framrusande Robin som blev fri med målvakten och tunnlade honom till 1–0. I den 20:e minuten slog Kassim en frispark från höger som Jonsson var väldigt nära att få en tå på framför målvakten och Robin hade en ny chans i den 23:e minuten men sköt utanför. Vendelsö var dock inte heller ofarliga: Elias gjorde en bra räddning i 25:e minuten efter ett inlägg och deras snabba vänsterytter oroade flera gånger. I den 31:e minuten vann Eric boll högt, avancerade framåt i banan och sköt mycket snyggt 2–0 helt otagbart upp mot målvaktens högra kryss. Därefter blev vi lite bekväma och Vendelsö fick straff i den 33:e minuten men Elias limmade den. Vendelsö hade ytterligare några halvchanser och Gabbe och Eric var nära att kombinera sig igenom i den 38:e minuten men 2–0 stod sig till halvtid. Rättvis ledning, även om Vendelsö hade väl så många avslut, dock i sämre lägen.

Andra halvlek blev inte lika välspelad som den första och delvis berodde det nog på hettan. Gabbe var på väg att springa igenom i 60:e minuten och Jonsson hade ett skott på målvakten några minuter senare. Elias fick göra ytterligare någon räddning men segern blev till slut relativ komfortabel. Domaren valde matchen igenom att låta bli att blåsa för knuffar i ryggen och det blev allt mer grinigt i andra halvlek samtidigt som många spelare såg trötta ut i värmen.

Vi tar främst med oss den första halvtimmen, därefter var det i ärlighetens namn inget vidare anfallsspel, men vi lyckades spela av matchen och hålla tätt bakåt. Efter att ha släppt in nio mål på de inledande fyra matcherna har vi bara släppt in ett mål på de senaste tre. I och med segern är vi i allra högsta grad med i toppstriden.