Herr

Vinstsviten bruten
2018-06-11 10:09
Älvsjö förlorade med 2–0 (0–0) borta mot Konyaspor efter en jämn match där hemmalaget avgjorde i slutet.
Mike hade visserligen ett avslut utanför redan i första minuten, men ett återkommande problem var annars att vi spelade oss fram till strax utanför Konyaspors straffområde men där tog det stopp. Konyaspor hade sin bästa målchans i första halvlek i den tredje minuten då deras duktige nr. 9 vände bort två av våra spelare och hittade en lång boll in i straffområdet – tillbakaspel och ett farligt skott som Elias räddade. Efter en något trevande inledning tog vi över taktpinnen efter en kvart. I 17:e minuten tog Eric emot bollen, vände om och sköt precis utanför. I den 31:a minuten fick vi vår bästa chans när Salim tog sig runt på vänsterkanten och Jonsson var ytterst nära att tåa in inspelet i mål. Salim var väldigt pigg offensivt och gick förbi deras högerback gång på gång i första halvlek men ofta var vi inte tillräckligt distinkta i våra löpningar in i straffområdet och trots ett flertal liknande lägen resulterade det inte i några mål.

Vi hade större bollinnehav och ganska bra kontroll på matchen under de första 60 minuterna, även om Konyaspor tog betydligt fler avslut, oftast dock från ganska långt avstånd.
I den 47:e minuten hittade Oliver till Jonsson med en lång boll och Jonsson var mycket nära att frispela Eric centralt i straffområdet men Konyaspors duktige målvakt var först på bollen. Efter cirka 60 minuter tappade vi initiativet och Konyaspor tog över. Deras nr 9 var nära i den 63:e minuten, men skottet smet strax utanför Elias högra stolpe. Vår bästa chans i andra halvlek kom i den 66:e minuten då Ludde dribblade förbi tre spelare och serverade Erik till vänster i straffområdet som tog emot bollen men inte riktigt fick till avslutet och målvakten räddade. Konyaspor tog ledningen i den 79:e minuten och det var återigen nr 9 som låg bakom det. Han tog emot bollen strax utanför straffområdet, tog sig runt till höger och slog ett hårt inspel snett inåt bakåt som vår försvarare styrde i mål efter kamp med deras anfallare. Bara fyra minuter senare tog Konyaspors vänsterytter en fin löpning, fick bollen i djupet, bröt in och satte bollen nere vid Elias högra stolpe. I 87:e minuten var vi nära reducering när Kassim lyfte in bollen på bortre och Victor var stark i luften men nicken gick strax utanför målvaktens högra stolpe. Det ville sig inte riktigt offensivt för oss helt enkelt samtidigt som lagprestationen inte var tillräckligt bra.

Laget: (4-2-3-1)

Elias – Robin, Bani, Oliver, Salim ­– Kassim, Mike (Brkic 60) – Ludde, Gabbe (Victor 86), Eric – Jonsson (Adam 71)