Herr

Stor besvikelse efter tappad ledning
2018-08-22 17:15
Bortamatchen mot Jordbro hade två ansikten – bra anfallsspel, kontroll, drömmål och 3–0-ledning efter en dryg halvtimme men sedan hafsigt spel och mer eller mindre kollaps i andra halvlek och bara en poäng.

Vi tog tag i matchen från start och hade mycket bollinnehav. I den 8:e minuten var Gabbe nära att hitta fram till Jonsson i djupled och minuten senare spelade Brkic till Eric som hade ett fint läge, men en Jordbroförsvarare lyckades bryta i sista stund. Eric förvaltade istället ett läge i 12:e minuten på bästa sätt: vi kombinerade oss fram på högerkanten, Gabbe spelade in bollen centralt, Brkic hoppade över bollen och Eric sköt mycket precist bollen över Jordbros målvakt och i mål. Vi fortsatte att trumma på och Robin gjorde 2–0 i den 17:e minuten efter att Brkic frispelat honom i djupled. I den 34:e minuten gjorde Brkic säsongens (hittills) snyggaste Älvsjömål när han tog tillvara på ett felpass i Jordbros backlinje och sköt en höger yttersida upp i målvaktens högra kryss. Jordbro hade någon enstaka kontring men inte mycket tydde i det här läget på att hemmalaget skulle få några poäng. Men efter ett bolltapp på mittplan i den 40:e minuten var det som att allt svängde. I den 43:e minuten nickade Jordbro in 1–3 och plötsligt fick hemmalaget en mental skjuts. Ivar gjorde en reflexräddning precis före halvtid och trots kraftigt övertag fick vi vara glada att det inte stod 3–2 i halvtid.

Den andra halvleken blev tyvärr en fortsättning på avslutningen av den första. Spelet blev okontrollerat och böljande, vilket gynnade Jordbro. Vi fick inte alls igång vårt passningsspel på samma sätt som under den första halvtimmen och Jordbro gjorde 2–3 i den 59:e minuten och kvitterade i den 68:e. Matchen var i det här läget relativt jämn, men vi gjorde kostsamma defensiva misstag och hade svårt att skapa så mycket framåt. Kvitteringen blev trots allt en väckarklocka för oss och under de sista 6-7 minuterna forcerade vi ordentligt. Vi fick en jättechans på övertid men lyckades inte trycka in bollen.

Det var stor besvikelse i omklädningsrummet efteråt för det kändes verkligen som två bortslängda poäng i kampen om topplaceringarna i serien. Samtidigt var det inte helt orättvist – Jordbro spelade med stort hjärta och gav aldrig upp trots både spelmässigt och resultatmässigt underläge.

Laget: Ivar – Robin, Bani, Erik B (Emil 65), Salim (Marouf 46) – Kassim, Gabbe – Eric U, Brkic, Ludde – Jonsson (Adam 70)