Storskogens SK vs Älvsjö AIK 2-8
2020-07-05 12:13
Gårdagens träningsmatch mot Storskogen SK slutade 2-8 till oss.
Vi gör en medioker första halvlek.
Storskogen tar ledningen efter ett slarvigt uppspel av oss. Ett par minuter senare får Ibbe en möjlighet i straffområdet men han blir nerdraget och vi får straff och den sätter Jonathan Kansa in i mål. Vi fortsätter vara slarviga och slår bort enkla passningar. Vi tar ledningen med 1-2 via ett fint anfall målet görs av Elber Tavares som gör sin första match för Älvsjö AIK. Storskogen kommer tillbaka och gör 2-2, situationen innan så kan vi göra 1-3 när en av våra spelare är en mot en med målvakten, men vi är slarviga framför mål och ger Storskogen en möjlighet till kontring och det utnyttjade de bra, målet kommer via ett snyggt självmål. Strax innan halvtidsvilan tar vi ledningen med 2-3 via Ibrahim "Ibbe" Manka som tidigare har spelat i Storskogen.
Vi gör ett byte i halvtidsvilan och Filippe Soldati kommer in på mittfältet och gör en bra match. Vi rycker upp oss rejält i andra halvlek och spelar betydligt bättre fotboll och börjar rulla boll och hålla i bollen. Tack vare bättre spel i andra halvlek så skapar vi fler målchanser och mindre bolltapp och ger inte motståndarna några målchanser.
2-4 målet kommer via ett bra presspel som ger @Modou Badjie ett bra läge där han rundar målvakten och sätter in bollen.
2-5 kommer 5min senare av 2 målskytten Elber Tavares, målet är matchen snyggaste anfall med ett bra passningsspel och bra löpningar djupled av flera spelare som avslutas med mål. Aleksi Soldati kommer in i 65:min och behöver bara 10min för skriva in sig i målprotokollet 2-6 och 3min senare var det dags igen för ett mål via ett fint framspelning av Gabbe som har en fin vänsterfot som hittar fram till Aleksi Soldati och gör sitt andra mål och sätter dit 2-7 målet.
Ytterligare en 2 målskytt i matchen, 2-8 målet kommer via en klack av Ibrahim "Ibbe" Manka som sätter punkt för matchen.
Vi tackar Storskogen och önskar de lycka till under 2020.