Herr

Älvsjö AIK vs IFK Stockholm 2-2
2020-08-09 10:35

Dagens premiär mot IFK Stockholm slutade oavgjort 2-2.

Vi startar matchen bra och kontrollerar matchen. Vi tar ledningen tidigt in i matchen efter ca 4 minuter genom ett fin anfallsspel där Ibbe frispelar Gabbe. Tyvärr så slarvar vi och släpper in 1-1 efter 2 minuter efter ledningen. Vi fortsätter och hitta fina uppspel och kommer till sista tredjedel men vi tar inte våra chanser för att göra mål, vi blir lite slarviga framför mål.

Vi fortsätter att kontrollera matchen och har bra spel stundtals men är för nonchalanta framför mål.

2-1 kommer strax innan halvtidsvilan via ett inlägg från höger kanten där Gabbe hittar nätet. Vi borde ha tagit ledningen med 2 eller 3 mål i första.

I andra halvlek så startar vi på samma sätt genom att kontrollera matchen, men IFK äter sig in i matchen mer och mer. Vi har ett par klara målchanser som vi borde ha avgjort matchen. Efter en hörna rensar vi bollen och bollen kommer tillbaka där vi släpper ut n 2-2 som också är slutresultatet. Vi har en jätte fin chans att avgöra i sista minuten men målvakten gör en fantomräddningar på nicken från Christos. Oavsett vilken division man spelar, ska man vinna matcher måste man göra mål på de chanser som man har, tyvärr är vi som tidigare nämnt lite för slarviga idag i avsluten.

Vi tar nya tag inför nästa match som spelas redan  på torsdag mot Spårvägen.

1-0 G. Sousa Peres Silva (I. Manka) 4:e min