Matchnummer: 150003090
Samling:18:30
Spårvägens FF vs Älvsjö AIK 1-4
2020-08-14 11:10

Gårdagens match borta mot Spårvägens FF slutade med 4-1 seger till oss och första 3 poängaren är inkasserad.

Redan i omklädningsrummet kände vi hur revansch sugna killarna är. Det var bra stämning och glädjje redan från början. Killarna pratade att det är endast seger som gäller idag och vi ska kämpa in i det sista för att ta med oss 3 poäng i denna match.

Vi hade mött Spårvägen tidigare i vintras och vunnit med 2-1 samt vi hade lite koll på hur de spelar. Vi viste att de har duktiga spelare som kan göra sin gubbe 1mot1samt att de är fysiska och spelar rak fotboll.

Efter ca 3 minuter tar Dauda in sig i straffområdet och blir nerdragen och vi får straffen välförtjänt, vi ledningen där Kansa sätter sin straff enkelt i mål, 0-1 är faktum.

Vi fortsätter håla lugnet och spelar bra fotboll stundtals, och skapar ett par farliga lägen och vi har ett mål som döms bort för offside. Spårvägens spelare på vänsterkanten har ett par individuella aktioner som sätter våra spelare i problem men de kommer inte till några farliga chanser.

Ett fint anfallspel som resulterar i 0-2 av Elber kommer efter drygt 20 minuter, 5 minuter efter målet får båda våra mittfältare varning och det gör att vi blir lite passivare i vårt försvarspel. Spårvägen kommer till anfall på vår högersidan och spelaren blir nersparkad i straffområdet och straff döms till Spårvägen. Nr 10 som för övrigt är Spårvägens bästa spelare sätter straffen säkert och reducerar till 1-2 och denna resultat står sig efter 45 minuter.

I andra gör vi 2 byten där Omar och Jesper kliver in i matchen.

I andra halvlek går vi ut för att försvara vår ledning samtidigt som vi viste att motståndarna kommer spela ännu rakare fotboll.

Med vår rutinerade backlinje så klarade vi deras längre bollar bra och vi känner att vi har bra kontroll på matchen.

Vi har ett bra bra kontringar som kunde ha resulterat i mål men bollen går strax utanför, i 87:e minuten gör Jesper mål 1-3 som dessutom gör sin debut i Älvsjö tröjan, 3 minuter senare är det dags för nästa debutant att presentera sig med 1-4 målet som också blir slutresultatet.

Efter slutsignalen märker vi hur pressen släpper från killarnas axlar och de skriker sin glädje över hela Skarpnäck, nu är första 3 poängen hemma och det är bara att fortsätta jobba hårt för killarna.

Vi vill tacka domarna samt Spårvägens FF för en bra match och önskar de lycka till.

0-1 J. Kansa, Straff 4:e min

0-2 E. Tavares (M. Badje) 28:e min

1-2 Straff 32:a min

1-3 J. Tavares (R. Yaka) 85:e min

1-4 R. Yaka (j. Tavares) 90:e min