Matchnummer: 150003112
Samling:14:30
Konyaspor vs Älvsjö AIK 0-5
2020-09-13 21:53

Toppmötet på borta plan mot Konyaspor slutade med 5-0 vinst och ger oss tillbaka serieledningen med 3 poäng samt 1 match mindre spelad.

Vi ligger rätt i våra positioner från start i 90minuter. Vi gör ett tidigt mål på en hörna där före detta Konya spelaren gör 0-1.

Minuten senare får vi ett fel dömt straff mot oss, Ousman i målet räddar en bra slagen straff. Vi får energi av detta och ökar tempot och gör 0-2 genom Ibbe i 20:e minuten. Man brukar säga att släkten är värst, 0-3 kommer 2 minuter senare av Modou och vi ett par riktigt bra innan halvleken för att öka ledningen men vi slarvar en aningen i sista tredje delen.

Resultatet står sig efter de första 45 minuterna.

Direkt in i den andra halvleken gör vi 0-4 av inhopparen Jesper som knapp har varit på plan mer än någon minut, genom det målet känns det som om vi dödar matchen. Vi kontrollerar matchen genom och vinner till slut med 0-5 som görs av Tamer.

Ousman i målet räddar ytterligare en straff samt räddar en kanon skott från nära håll.

Nästa match är seriefinal mot Nacka Iliria som har många duktiga och rutinerade spelare, en otroligt svår match som väntar oss.

Vi tackar Konya spor och önskar de lycka till i kommande matcherna.

0-1 M. Badje (K. Farah) 5:e min

0-2 I. Manka (E. Tavares) 20:e min

0-3 M. Badjie (F. Brkic) 22:a min

0-4 J. Tavares (I. Manka) 55:e min

0-5 T. Teke (J. Salame) 75:e min